Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е наредил руските войски в Украйна да засилят действията си, за да не позволят на украинската армия да извършва ракетни удари в Донбас и други региони.

Шойгу е издал заповедта си при инспекцията на руските войски, които са взели участие в така наречената "специална военна операция", след като изслушал докладите на началниците на Южното и Централното командване на силите в Украйна.

Срещу повече от 30 военно-логистични центрове на руските сили, украинската армия е нанесла успешни удари. Въпреки това се отчита подновяване на руските операции в Донбас след кратко затишие, последвало превземането на Северодонецк и Лисичанск.

Трима души са загинали и 15 са били ранени при руски ракетен удар в Днипро, център на Днепропетровска област. Според Москва е бил ударен цех за производство на части и ремонт на балистични ракети "Точка-У" и реактивни снаряди за системи за залпов огън. Жертвите на руската атака в град Чугуев, Харковска област са три, а двама са загиналите при обстрел в Никопол.

През последното денонощие бе съобщено за седем убити и 19 ранени цивилни при украинска атака.

Междувременно украинският министър на отбраната Олексий Резников информира, че страната му е получила първите реактивни системи за залпов огън М270 от Великобритания.