Министърът на отбраната na Русия Сергей Шойгу е дал заповед на военните да унищожат украинските ракетни и артилерийски оръжия с голям обсег, информира министерството на отбраната.

За него приоритет е свалянето на украинските далекобойни оръжия, служещи за обстрел на цивилни селища и складове за съхранение на зърно в Донбас.

"Армейският генерал Сергей Шойгу заповяда на командващите да се насочат към унищожаването на украинските ракети и артилерия с голям обсег на действие, от които се извършва обстрел на жилищни райони в населени места в Донбас и умишлени палежи на житни полета, както и на складове за зърно", споделя в съобщението си Министерството на отбраната.

Междувременно представителството на  Донецката народна република сподели, че украинските сили са пуснали 20 снаряда по населеното място на ДНР Пантелеймоновка и 8 снаряда по село Верхнеторецкое.

Властите в Киев пък информираха, че са нанесли поредица от успешни удари по 30 руски логистични центъра и складове. За целта са употребени ракетни системи за многократно изстрелване, доставени от Запада.