Правителството на Ирак възнамерява да се обърне към Съвета за сигурност на ООН по повод обстрел от Турция на туристически обект в северната част на Ирак, в резултат на който са загинали най-малко девет души, съобщиха от  БТА. Декларация за това е публикувана в сряда в сайта на иракското външно министерство.

Правителството на Ирак осъжда изключително остро обстрела на туристически обект в Заху, според декларацията на министерството на външните работи на Ирак. В нея се казва още, че властите ще предприемат ответни мерки от дипломатически характер на най-високо ниво, като за начало ще направят обръщение към Съвета за сигурност на ООН. 

Балистични ракети атакувха по американското консулство в Ирак

В Багдад смятат, че действията на Анкара са нарушаване на суверенитета на страната и нормите на международното право, като също така представляват заплаха за сигурността на гражданите.

Днес от иракския портал "Шафак нюз" съобщиха, че в резултат на обстрел от турска артилерия на туристически обект в провинция Дахук /която влиза в състава на  Иракски Кюрдистан/ са загинали най-малко девет души, а 22 са ранени.