Летните месеци се очертават да бъдат хаотични за пътуване и видяхме множество примери за претоварени летища в цяла Европа. Това ще продължи и през август, тъй като авиокомпаниите отмениха повече от 25 000 полета от графика си за август.

В Австрия полетите в крайна сметка се отменят с кратко предизвестие, тъй като персоналът и екипажът се обаждат болни от Covid-19.

Стачките на няколко авиокомпании и летища на континента ще засегнат и австрийските пътници.

Ограниченията заради Covid-19 може да се променят

В австрийските медии беше разпространен проект на регламент, който ще въведе така нареченото „ограничение на трафика“ за онези, които имат положителен тест за коронавирус.

Вместо да се самоизолират за най-малко пет дни, заразените хора ще бъдат допускани извън домовете си при определени поводи и с няколко ограничения, като задължителна маска, например.

Властите трябва да вземат решение по въпроса броени дни преди август. 

Социални плащания за борба с нарастващите разходи за живот

Някои от плащанията, които се очаква да бъдат въведени в Австрия в опит да смекчат нарастващите разходи за живот, се очакват през август.

Докато най-значителната сума от 500 евро трябва да бъде изплатена през октомври, семействата ще получат допълнително еднократно плащане на семейната надбавка от 180 евро през август.