Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че президентът на Русия Владимир Путин изразил пред него желание Русия да си сътрудничи с компанията "Байкар", която е производител на добилите световна известност дронове "Байрактар".

Според Ердоган, пред ръководството на партията му, цитирани от "Си Ен Ен Тюрк", от "Байрактар" - в производството на които участва и използващата ги Украйна - проявяват интерес и от други държави, например Обединените арабски емирства.

Действа ли Ердоган "зад гърба" на Путин? Турция наложи "тайно" санкции срещу Русия

По-рано тпрез този месец, Съединените щати предупредиха, че Русия възнамерява да се снабди с ирански дронове, но така и не се стигна до подобно споразумение по време на срещата на Путин и Ердоган с иранския им колега Ебрахим Раиси в Техеран.

Вчера беше обявено, че Ердоган и Путин ще се срещнат в Сочи на 5 август. Двамата държавни глави ще обсъдят хода на войната, в която Турция пое ролята на посредник, и ще оценят прилагането на сделката за износа на зърно през черноморските пристанища на страната, подписана миналата седмица с помощта на Анкара и ООН. Вчера бе създаден и координационният център в Истанбул, който ще наблюдава преминаването на съдовете със зърно през Проливите.