Преговорите между Владимир Путин и Реджеп Ердоган приключиха. В Сочи се проведе среща между лидерите продължила над 4 часа, потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


След преговорите двамата лидери са приели съвместно изявление.

Реджеп Ердоган и Владимир Путин ще се срещнат в Сочи

В изявлението от преговорите е посочено, че Ердоган и Путин са се договорили за увеличение на стокообмена между Турция и Русия, засилване на сътрудничеството в строителството, транспортната сфера, промишлеността и селското стопанство. Необходимостта от изпълнението на споразуменията от Истанбул, износа на зърно от Русия и съдействие по въпросите с енергетиката.


В изказването е отбелязано още, че за президентите на Русия и Турция е важно съхранението на териториалната цялост на Сирия и изразяват подкрепа за суверенитета на Либия.

Володимир Зеленски реагира остро на доклада на "Амнести интернешънъл" за Украйна

Вицепремиера Александър Новак, който е съпредседател на руско-турската междуправителствена комисия, съобщи, че доставките на газ в Турция ще бъдат частично изплащани в рубли.


Планува се следващата среща на  Съвета за двустранно сътрудничество на високо равнище, който съществува от 2010г. да се проведе на турска територия.