Европа трябва да се спусне желязна завеса и на руснаците да се забрани да влизат в Европейския съюз. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в интервю за германския в. Bild.

Виталий Кличко отказва да се примирява с това, че руснаците ходят на почивка в Европа, докато руските войници убиват в Украйна.

"Желязната завеса трябва да се върне. Русия всеки ден показва, че е диктатура, а над 70% от руснаците подкрепят руския президент Владимир Путин", каза той.

Зеленски отправи последен ултиматум към Русия, след това преговорите стават невъзможни

Кличко настоява не за стена, а за забрана за влизане на руснаци, които се наслаждават на ваканции в Европа, докато страната им води "кървава агресивна война" срещу Украйна. "Украинците умират, а руснаците се радват на живота в Европа! Трябва да има санкции, забрани за влизане, така че това вече да не е възможно", каза кметът на Киев.

Той сподели своето разочарование, че все още на страната му не са доставени достатъчно западни оръжия, особено от Германия. "Много съм разочарован. Не можем да спрем руснаците без повече оръжия. Получаваме оръжия, но не достатъчно. Това ще бъде достатъчно едва когато и последният руски войник напусне Украйна", каза кметът на Киев. "Ние защитаваме не само нашата страна и нашите семейства, ние защитаваме всеки човек в Европа. Не бива да забравяме, че в Украйна се води кървава агресивна война", напомни той.